Torrons Vda. de Asensi

Catalá  Español  Français  Facebook instagram

Torrons Vda. de Asensi

Botiga

La temporada de venda de torrons comença l'1 de novembre i es prolonga fins al 10 de gener. Durant aquest període de temps és possible trobar tots els nostres productes »

Fora de temporada, és possible gaudir de les varietats Torró de Xixona, Torró d'Alacant i Torró de Xocolata durant tot l'any.

Consulteu tots els nostres productes Consulteu tots els nostres productes space

Sobre el Torró

El torró és un producte que, segons les dades que es coneixen, és de procedència àrab. A la ciutat de Xixona es conserven dades històriques que apunten a la fabricació d'aquest producte ja en el S. XVI.

El torró és un producte que s'obté per la cocció de mel, sucre, clara d'ou i ametlla. Són molt importants en l'elaboració del torró:

  • El torrat de l'ametlla, que dependrà del grau d'humitat de la mateixa
  • El caramel · litzat de la mel, del sucre i de la clara d'ou
  • L'equilibri en la distribució de tots els ingredients
  • El punt de cocció i arrematat

El Torró de Xixona i el Torró d'Alacant són varietats protegides pel Consell Regulador de la Denominació d'Origen el qual, exigeix ​​als seus associats i garanteix al consumidor:

“Que les matèries primeres emprades són les recollides en el Reglament 23/4/96 (BOE), article 11, és a dir, mel pura d'abella com a mínim en un 10% i ha de ser el percentatge mínim d'ametlles en els torrons emparats del 52 % per al torró de Xixona i del 46% per al Torró d'alacant, així com els mètodes empleats d'elaboració han de seguir les pautes fixades per aquest Reglament”.

Els Torrons de la varietat Xixona i Alacant són aliments de gran poder energètic, rics en glúcids, greixos vegetals i proteïnes. En els torrons de qualitat suprema, 100 grams de Torró de Xixona i Alacant, desenvolupen aproximadament 560 i 540 Kcal. respectivament.

Són productes molt sans ja que són rics en greixos vegetals procedents de l'ametlla, amb una composició d'àcids grassos similar a la de l'oli d'oliva, (àcids grassos insaturats,-linoleic-, essencial per a la vida humana).

D'altra banda cal destacar la presència de sucres i proteïnes, en la composició hi ha set dels nou aminoàcids essencials per al cos humà. Destacar també la presència de vitamines A, B i E. I com no, destacar també l'absència de colesterol.